Gør en stille bemærkning til en aften fuld af latter

Hvad er hørelse?

At høre er evnen til at opfatte lyde ved at registrere vibrationer igennem øret. Vores evne til at høre og forstå forbinder os med mennesker. Hørelsen ─ en sans, der ofte tages for givet. Ikke her. Hos Bernafon har vi en passion for din hørelse.

Uden en god hørelse bliver kommunikation og social interaktion begrænset, og livskvaliteten kan lide betydeligt. Som oftest er høretab en naturlig del af at blive gammel - ligesom de fleste ældre mennesker har brug for læsebriller. I 9 ud af 10 tilfælde er høretab aldersrelateret. 

Hvad er høretab?

 • Nedsat hørelse

  Høretab er en naturlig konsekvens af at blive ældre. Det kan starte i 30'erne eller 40'erne, men når vi er i 80'erne, har mere end halvdelen af os af betydeligt høretab med nogle sociale, psykologiske og fysiske problemer som følge.

  hearing_loss
 • Grad af høretab

  Hvordan måler vi høretab? Graden af et høretab afhænger af, hvor høj en lyd skal være, for at en person kan høre den. Graden af et høretab kategoriseres som mildt, moderat, svært og meget kraftigt.

  hearing_loss
 • Typer af høretab

  Perceptivt høretab opstår som en naturlig del af at blive ældre og tegner sig for omkring 90 % af alle høretab. Den hyppigste årsag er nedbrydning af hårcellerne i det indre øre (cochlea), som følge af udsættelse for høje lyde, hovedskader, genetik, sygdomme, tumore og visse stærke medikamenter. 

  sensorineural_280

  Konduktive høretab skyldes et problem i det ydre øre eller mellemøret, som forhindrer, at lyden når frem til det indre øre.

  conductive_280

Når livet begynder at blive påvirket

Et ubehandlet høretab kan have en stor indflydelse på vores liv. Især i situationer, hvor taleforståelsen er vigtig, og der er meget baggrundsstøj. Derfor er det vigtigt at kende symptomerne på et høretab. Gør du eller en tæt på dig noget af dette:

Beder ofte folk om at gentage, hvad de siger?

Har vanskeligt ved at høre i forsamlinger med andre mennesker?

Synes, at andre mumler?

Kan ikke høre, når nogen taler bagfra?


Skruer op for lyden på fjernsynet eller bilradioen?

Gruer for at tage til støjende fester og på restauranter?

Hvordan kan Bernafon høreapparater hjælpe dig?

Du har måske allerede mistanke om, at du har et høretab, hvis du har svaret positivt på et eller flere af spørgsmålene ovenfor. Fortvivl ikke, vi kan hjælpe dig. Bernafon produkter og teknologier gør det muligt for mennesker at høre og kommunikere bedre - så du kan følge dine passioner.

Mød Bernafon høreapparatbrugeren Dietmar

bf_web_treatment_spot_960x600

Behandling af høretab

Et høretab behøver ikke at påvirke ens livsstil. Her kan du læse om, hvordan du får testet din hørelse, hvordan du får høreapparater enten igennem det offentlige eller private, hvilke muligheder du har for at få tilskud mv.

Sådan får du hjælp

3 trin til at få et høreapparat

 • Test din hørelse

  Er du bekymret over, om du hører, som du skal? Tjek din hørelse med denne hurtige online høretest.

 • Besøg en høreklinik

  Kontakt en høreklinik og få en vurdering af dine behov og præferencer.

 • Find den rigtige løsning

  Prøv forskellige høreapparatmodeller og find det, der bedst opfylder dine behov.