caren_placeholder_introbanner-as-intro

Navn: Caren Piontkowitz
Beskæftigelse: Børneneuropsykolog
Høreapparat: Bernafon Zerena 9

En mærkbar forskel på arbejdet

Caren Piontkowitz var ikke tilfreds med sine gamle høreapparater, så hun skiftede dem ud med et sæt Bernafon Zerena 9.
Et skift, der har givet hende en bedre taleforståelse, som bl.a. har hjulpet hende på sit arbejde som børneneuropsykolog. Og så har høreapparaternes mulighed for Bluetooth-forbindelse vist sig at være både smart og praktisk i flere situationer.

Jeg er rigtig glad for mine Bernafon Zerena 9 høreapparater. Det har især hjulpet på taleforståelsen, som jo er så altafgørende for mig – især på mit arbejde. Her er jeg i dialog med psykisk påvirkede børn, der ofte har svært ved at udtrykke sig, eller som taler meget lavt, fordi de er kede af det. Og så virker det ikke så betryggende, hvis jeg skal bede dem om at gentage sig, eller hvis jeg flere gange siger ”hvad?”, fordi jeg ikke opfanger, hvad de siger.

Her kan jeg tydeligt mærke, at mine Zerena 9 høreapparater hjælper mig, fordi jeg har mulighed for at skifte over til den del, der fokuserer på sproget.

Det danske sprog var et vendepunkt

Jeg har et tallerkenformet høretab, og det er især i sproget, at jeg bliver udfordret. Jeg er egentlig født og opvokset i Tyskland, men det danske sprog blev et vendepunkt for mig, fordi jeg måtte lægge flere kræfter i for at forstå det – især når jeg befandt mig i større selskaber. Desuden syntes min mand, at jeg skruede højt op for tv’et, og så var det, at jeg tog kontakt til en høreklinik og fik en udredning.

God taleforståelse i en lille størrelse

Jeg fik mine første høreapparater tilbage i 2007, og selvom jeg egentlig var tilfreds med lyden dengang, så fyldte de meget. Desuden bruger jeg briller, så jeg følte, at høreapparaterne pressede meget bag ørene. Derfor skiftede jeg til nogle høreapparater, som var mindre, men der var lyden ikke optimal for mig. Endeligt i 2018 blev jeg anbefalet at prøve et sæt Zerena 9 fra Bernafon, og det har jeg været lykkelig for lige siden. Her får jeg både rigtig god taleforståelse i et par høreapparater, der ikke fylder særlig meget.

GPS’en direkte i høreapparaterne

Jeg er meget glad for den direkte Bluetooth-forbindelse i høreapparaterne. Da jeg kører meget i bil – ofte til nye steder, jeg ikke har været før – er det meget smart, at jeg kan sende lyden fra min GPS direkte til høreapparaterne. Så kan jeg koncentrere mig om at køre bil uden at skulle anstrenge mig for at lytte til GPS’en.

Kan høre telefonen, selv når den er på lydløs

Min arbejdstelefon er for det meste koblet op til min SoundClip-A. Når min telefon ringer, får jeg besked i høreapparaterne. Det er smart, fordi jeg tit har min telefon på lydløs for at undgå at forstyrre andre. For nyligt sad jeg i et møde med min telefon placeret lidt længere væk fra mig, og da den så ringede, var det kun mig, der kunne høre det – det fungerer rigtig godt!