Sådan oplader du de genopladelige batterier i dine høreapparater

Få tips hvordan du bedst genoplader dine høreapparatbatterier ved hjælp af de to forskellige typer af opladere fra Bernafon.

Om genopladelige Bernafon høreapparater

1

Før du går i gang

Sørg for at oplade dine høreapparater helt, før du bruger dem første gang, for at sikre en lang batterilevetid.

2

Dine høreapparater slukkes automatisk, når du sætter dem i opladeren, og tændes automatisk, når du tager dem ud af opladeren.

Din oplader bruger varmen fra opladningsprocessen til automatisk at tørre dine høreapparater, mens de oplades.

Hvis du ikke har brugt dine høreapparater i lang tid, kan det tage op til 30 sekunder, før opladningen begynder, efter at du har sat dine høreapparater i opladeren.

-- Scroll ned for at finde din oplader --

Black Charger with charging hearing aids on a black background.

Sådan bruger du bordopladeren

Bordopladeren til Bernafons genopladelige høreapparater er en elegant og robust "plug & play"-oplader, der skal tilsluttes en strømforsyning for at genoplade dine høreapparater.

Vi anbefaler, at du oplader dine høreapparater natten over, så de er klar til brug, når du vågner. Der er ingen fare ved, at dine høreapparater sidder i opladeren, når de er fuldt opladet.

1

Opsætning af din oplader

• Tilslut opladeren til en strømkilde, og sørg for, at den forbliver tilsluttet under opladningen.
  • Sæt USB-stikket i strømstikket.
  • Sæt den anden ende af usb-kablet i stikket på bagsiden af opladeren.
  • Sæt strømstikket i en stikkontakt.
  • Et grønt lys indikerer, at opladeren er tændt og klar til at oplade.

Opladning via forskellige strømkilder
Du behøver ikke at bruge en almindelig stikkontakt - du kan også bruge andre strømkilder.

For at gøre dette skal du blot sætte opladerens usb-kabel i et usb-stik, som du kan finde i din bil eller på din computer.

Sørg for, at strømkilden er USB 2.0-kompatibel med et output på mindst 500 mA.

Bemærk: Brug altid den originale strømforsyning (5,0V/1A), når du bruger en almindelig stikkontakt.

2

Opladning af dine høreapparater

Sæt høreapparaterne i opladeren. Sørg for, at høreapparaterne matcher farveindikatorerne for højre og venstre side på opladeren. Den røde indikator er for det højre høreapparat, og den blå indikator er for det venstre høreapparat.

Hvis dine høreapparater har LED-indikatorer, skal indikatorene på høreapparaterne vende samme vej som dem på opladeren.

Opladningen skal begynde med det samme.

Dine høreapparaters LED-indikatorer lyser orange under opladning. Hvis indikatorerne ikke lyser orange, skal du tage høreapparaterne ud af opladeren og derefter sætte dem i igen.

Bemærk: Hvis du ikke har brugt dine høreapparater i lang tid, kan det tage op til 30 sekunder, før opladningen begynder.

Dine høreapparaters LED-indikatorer lyser grønt, når de er fuldt opladet.

Dine høreapparater tænder automatisk, når du tager dem ud af opladeren.

Det er en god idé at lade dine høreapparater sidde i opladeren, når du ikke bruger dem.

3

Hvor lang tid tager det at genoplade høreapparaterne?

Dine høreapparater vil blive genopladet inden for 3,5 time, afhængig af hvor meget du har brugt dem.

Litium-ion-batteriet lader hurtigere op i starten. Efter 30 minutter vil batteriet være 25 % opladet, og efter en time vil batteriet have en kapacitet på 50 %.

Black portable Charger Plus with charging hearing aids on a black background.

Sådan bruger du den transportable Charger Plus

Charger Plus er en transportabel oplader, hvor dine høreapparater kan opbevares sikkert og trygt i det beskyttende låg. Den har en indbygget powerbank, så du kan oplade et par høreapparater helt mindst tre gange, mens du er på farten. Du kan også oplade dine høreapparater, mens Charger Plus er tilsluttet en strømforsyning.

1

Opladning af powerbanken i Charger Plus

Første gang du bruger din Charger Plus, er det vigtigt at oplade det indbyggede powerbank-batteri helt. Det sikrer, at litium-ion-batteriet har en lang levetid.

Sådan oplades det indbyggede powerbank-batteri:

• Sæt usb-stikket i strømstikket.
  • Sæt den anden ende af usb-kablet i stikket på bagsiden af opladeren.
  • Sæt strømstikket i en stikkontakt.

Opladeren tænder automatisk, når den tilsluttes en strømkilde, og begynder at oplade det indbyggede powerbank-batteri. Det tager op til fire timer afhængigt af powerbankens batteriniveau. Status for opladerens powerbank angives med de små LED-indikatorer ved siden af strømkablet.

Statusindikatorer for opladning af powerbank:

• Blinker orange = Opladning af powerbank, batteri for lavt til at oplade høreapparaterne.
  • En LED-indikator lyser konstant orange = Opladning af powerbank, lavt batteriniveau.
  • To LED-indikatorer lyser konstant orange = Opladning af powerbank, medium batteriniveau.
  • Tre LED-indikatorer lyser konstant orange = Opladning af powerbank, højt batteriniveauet.
  • Tre LED-indikatorer lyser konstant grønt = Powerbanken er fuldt opladet.

LED-indikatorerne slukkes kort efter, at powerbankens batteri er fuldt opladet.

2

Opladning af dine høreapparater med Charger Plus

Sæt høreapparaterne i opladeren. Den røde indikator er for det højre høreapparat, og den blå indikator er for det venstre høreapparat. Når dine høreapparater er sat korrekt i opladeren, lyser LED-indikatorerne orange, når de oplades, og grønt, når de er fuldt opladet.

Bemærk: Hvis du ikke har brugt dine høreapparater i lang tid, kan det tage op til 30 sekunder, før opladningen begynder.

Luk låget for at beskytte dine høreapparater.

Opladningstiden kan variere afhængig af batteriets resterende kapacitet. Den kan også være forskellig for de to høreapparater. Når batterierne i dine høreapparater er fuldt opladet, stopper opladningen automatisk.

Det er en god idé at lade dine høreapparater sidde i opladeren, når du ikke bruger dem. Dette vil ikke bruge strøm fra dine høreapparater, medmindre opladeren er uden strøm.

Bemærk: Hvis opladerens indbyggede powerbank-batteri ikke er opladet, og opladeren ikke er tilsluttet en strømkilde, vil dine høreapparater forblive tændt, når de er sidder i opladeren, og de vil fortsætte med at bruge strøm fra batterierne.

Indikatorer for powerbankens resterende kapacitet:

Når opladeren ikke er tilsluttet en strømkilde, viser LED-indikatorerne på opladeren powerbankens batteriniveau.

For at kontrollere den resterende batterikapacitet på andre tidspunkter, skal du åbne låget på opladeren.

Hver grøn LED-indikator, der lyser, angiver, at der er strøm nok til en fuld opladning af to høreapparater.

Hvis en LED-indikator blinker orange, er batteriniveauet i powerbanken for lavt til en fuld opladning af to høreapparater.

3

Opladning via forskellige strømkilder

Du behøver ikke at bruge en almindelig stikkontakt for at genoplade powerbank-batteriet i Charger Plus. Du kan også bruge andre strømkilder.

For at gøre dette skal du blot sætte opladerens usb-kabel i et usb-stik, som du kan finde i din bil eller på din computer.

Sørg for, at strømkilden er USB 2.0-kompatibel med et output på mindst 500 mA.

Bemærk: Når du bruger en almindelig stikkontakt, skal du altid bruge den originale strømforsyning (5,0V/1A) til opladeren, som følger med Charger Plus.

Vedligeholdelse af din oplader

• Sørg altid for, at din oplader er ren og tør før brug.
  • Brug en blød, tør klud til at rengøre din oplader Den må aldrig vaskes eller nedsænkes i vand eller andre væsker.
  • Hold opladningsportene rene for støv med en tør klud. Brug ikke vand eller rengøringsmidler til at rengøre opladningsportene.
  • Opbevar din oplader på et tørt sted, fx i soveværelset.
  • Sørg for at opbevare opladeren i omgivelser med en temperatur mellem +5°C og +38°C.